~ Egy technikaguru csajszi és egy igazi hős elbűvölő és kalandos románca ~

  YoutubeFacebook | Tumblr | Indavideo | Belépés | Frissek

Oliver Queen öt pokoli év után végre hazatérhetett szerettei közé. Mindenki halottnak hitte, de ő mégis túlélővé vált. Egyetlen cél éltette, a bosszú. Rideg, kegyetlen és könyörületlen személlyé vált. Nappal, továbbra is Oliver Queen-ként tengette mindennapjait, éjszaka azonban valami mássá kellett válnia, valaki mássá. Egy csuklyás igazságosztó szerepébe bújt, aki nem ismert kegyelmet. Egyedül volt, aki képessé vált szemrebbenés nélkül ölni. Hamarosan azonban történt valami, ami gyökeresen megváltoztatta az életét. Többé már nem egyedül kellett küzdenie. Két olyan nagyszerű barátra tett szert, akiket nem érdekelt ki is ő valójában, végig kitartottak mellette, akik képesek voltak elindítani Olivert azon az úton, hogy egy jobb emberré, egy igazi hőssé válhasson. Ez a két személy, pedig John Diggle és Felicity Smoak. A két legfontosabb ember Oliver számára, akik a mai napig is hűen őrzik titkát és kitartanak mellette. Ők elérték azt, amit senkinek sem sikerült volna. A kegyetlen Gyilkosból igazi Hős vált, a rideg férfiból pedig egy érző lélek. Oliver végig úgy hitte, számára csak egyetlen nő létezik, azonban hamar rá kellett arra döbbenie a visszatérés valami mást is megváltoztatott benne. Anélkül, hogy észrevette volna, őrülten beleszeretett Felicity-be. A lány viszonozta az érzéseit, ám rengeteg akadályon kellett keresztülmenniük, míg végül egymáséi lehettek. A kapcsolatuk egy csodálatos és mély szerelmmé virágzott, olyannyira, hogy majdnem összeházasodtak. Jelenleg a sors igen kemény játékot űz velük, de a nagy kérdésre, hogy valaha lehet-e még boldog szerelmes pár Felicity Smoak és Oliver Queen,  egy ekkora szerelmet tekintve, mint ami az övék, mind tökéletesen tudjuk a választ..

 

Next episode

Amerika:

7. évad 8. rész - "Unmasked" 

Oliver számára semmi sem lehetne nagyobb ajándék, mint újra élvezni a szabadságot Szerelme oldalán. Eközben a csapat egy hivatalos eseményre is meghívást kap. Közben Felicity komoly lépésekre szánja el magát a családja érdekében. A Diggle házaspár pedig forró nyomon van a festménnyel kapcsolatban, amelyet Curtis talált... The CW: 2018. december 3. hétfő (december 4. kedd MO.)

Magyarország:

6. évad - 2018. ősz??

Jelenleg több televíziós csatorna is ismétli a sorozat eddig adásba kerülő magyar szinkronos epizódjait, köztük a Viasat 6 (első két évad ismétlése), RTL 2, Cooltv és Sorozat+ (össze-vissza)


Kiemelt cserék:

    
    
     
    

Hamarosan képpel: Kriszti Viki Viki Ladywind Amy Katie Florerr Ali Dee Dee

 
Chat

 

CSS Codes

Olicity rajongók
Indulás: 2014-10-05
 
5. évad összefoglaló

SPOILER HA MÉG NEM LÁTTAD A SOROZAT EZEN ÉVADÁT, NE OLVASS TOVÁBB! Az ötödik évad kőkemény akciójelenetekben és váratlan fordulatokban gazdag évet kínált nekünk. Oliver mindeddigi legaljasabb és legnagyobb ellenfelével kellett megküzdjön, Prométheusszal, akinek karaktere az Íjász tetteinek következménye miatt született meg. Az évad során egy teljesen új Íjász-csapatot is kaptunk, akik folyamatos és látványos fejlődése egy atomerős brigádot hozott össze, akikre bátran támaszkodhatott Oliver. Azonban még az Íjász is hibázhat, hiszen volt olyan csapattárs, aki inkább a sötét oldalt választotta, ahogy régi fájó ismerősei és jóbarátai is Olivernek. Miközben a Zöld Íjász esténként Prométheusz ellen készítette fel a csapatot, civilben a város polgármestereként szintén óriási sikereket ért el. Emellett pedig meg kellett barátkozni a gondolattal, hogy szerelme valaki más oldalán próbál meg ismét boldog lenni. Ám ez nem tartott sokáig, ugyanis Oliver Prométheusz csapdájának hibájából megölte Felicity barátját, Billyt, aki egy rendőrnyomozó volt. Később pedig Oliver próbál meg egy rövid időre kalandot keresni a vonzó újságírónővel. Szerencsére ez is rövid életű volt. Felicity, Billy halála utántól kezdve pedig elindult egy sötét úton abból a célból, hogy segítsen Olivernek megfékezni Prométheuszt, akár azzal is, hogy megölik őt. Ehhez segítségért pedig egy titkos szervezethez fordult, a Helix-hez, ami miatt pedig kis híján a saját barátaival kellett farkasszemet néznie. Laurel emlékét mindenki a szívében őrizte továbbra is és Oliver teljesítette a lány utolsó kívánságát, miszerint ne hagyja, hogy ő legyen az utolsó Fekete Kanári, így a csapat Dinah Drake-kel gazdagott, aki egy kiváló amazon metahumán. Eközben pedig Diggle igyekszik vezekelni a testvére halála miatt, majd egy veszélyes katonakaland után újra atomstabil csapattaggá válik az Arrow-csapatban. Mindenki számára tartogatott tehát meglepetést ez az év, de különösen az Olicity számára, hiszen Felicity és Oliver az év végére újra közelebb kerültek egymáshoz és minden félreértést sikerült tisztázzanak, miközben pedig Olivernek arra is rá kellett döbbenie, hogy hamarosan a fia akár édesanya nélkül is maradhat, mindez Prométheusz ördögi és aljas terve miatt. A szigeten való robbanás pedig valóban mindenki életére óriási hatást fog gyakorolni a jövőben, nem is beszélve arról, hogy Oliver BRATVA múltjának következménye folyamatosan ott fog kísérteni a csapat körül...

Kicsit hosszabbra sikeredett a bevezetőm, mint az eddigi évadoknál, de tényleg annyi fordulatos esemény történt, hogy ez volt a legrövidebb, ahogyan fogalmazhattam. Kezdeném is rögtön azzal, hogy számomra egy olyan évadot tártak elénk a készítők, mely miatt roppantul haragudtam rájuk, egyrészről, másrészről pedig azt mondhatom, hogy az izgalmak, a fordulatok, a megdöbbentő pillanatok legeklegje volt! Najóó... talán a második évadot még mindig nem szárnyalta túl... Viszont amit a 4. évadban elrontottak számomra, azt az 5. évaddal azért sikerült kompenzálni, mégha csak az évad legvégén is...

Na, de ugorjunk is a részletezésre, majd kifejtem mire gondolok, bár egy tekintetben tuti tudjátok. Kezdjük az első részekkel. Nyilván mindenki számára még mindig fájó és nyílt sebeket rejt a lelkükön Laurel halála, ennek emlékére Oliver polgármesteri hivatása gyakorlása során egy tiszteletbeli szobrot is állít a Fekete Kanárinak, akiről már amúgy mindenki tud ki volt és csodálom, hogy Fekete Szirén álarc nélküli kiléte miatt nem kap senki szívrohamot, hiszen a két Laurel külsőre teljesen ugyanaz. Természetesen ez a szobor sem lesz hosszú életű túlságosan. Quentin reakciója is érthető a lánya halála után ismételten az italhoz nyúl, de szerencsére mindig mellette van a védőangyala, Thea és még egy jó kapcsolatot a morcos Reneével is ki tud alakítani. És ha már a Fekete Kanárinál tartunk, ha már kellett egy újabb Kanári, szerintem Dinahnál jobb választás nem is lehetett volna, legalábbis Juliannan kívül ez másnak nem állna ilyen jól. És most valóban egy igazi BC-t kaptunk, mivel a leányzó "génjeiben" van a sikoly, metahumánsága miatt. Egy igazán "tökös" csajról van szó, talpraesett, jó humorú és kiváló harcos. Imádom amúgy Digglelel való közös jeleneteit. Na, de Dinaht is tudnám ám még ragozni, de akkor túl hosszú lenne a modul, mindenesetre remek ötlet volt, hogy rendőr (6. évadban már hadnagy) civilben, így abszolút be tud épülni ott is Oliver mellé.

És ha már Dinahnál tartunk, beszéljünk az új Arrow csapatról is. Bevallom őszintén először már soknak éreztem, hogy már megint ennyien alkotják Oliver csapatát és a mai napig hiányzik ugyan marhára az OTA, de azért az új csapattagok már nagyon a szívemhez nőttek, különösen Rory pl, aki remélhetőleg hamarosan vissza is fog térni. Ugyebár neki és Felicitynek volt egy közös fájdalmas pontjuk, de Rory jósága Felicity felé és ahogy a lány kezelte a dolgot és mennyire bántotta, hogy Rory szülei "miatta haltak meg" egyszerűen hihetetlen megható és édes jeleneteket szültek közöttük és ugyebár az évad közepére már nagyon nagyon jó barátok lettek, egyáltalán nem nehezteltek a másikra, hiszen mindketten tudták, hogy ennek még ha fáj is így kellett történnie és Damien Dahrk volt mindennek az okozója, nem Felicity. Curtis meg Reneé alapból szintén a mindeneim, ahogy Dinaht is nagyon bírom, Evelyn pedig egy igazi vérbeli kis szuka! A három fő emberke viszont számomra az etalon és egyben a három csapatvezér is az OTA, hiszen elvégre ők már ezt négy éve csinálták, mire a többiek csatlakoztak hozzájuk. Thea időnkénti besegítése nagyon tetszik és az is ahogy megkomolyodott és Oliver tanácsadója civilben a polgármesteri rezidencián. Thea megkomolyodása számomra azt hozta magával, hogy magasan tisztelt és kedvelt karakter lett a szememben, régen még csak egyfajta kis bosszantó, tudatlan Oliver húgicájaként tekintettem rá, de ez mára már bőven megváltozott. Akkor sem volt vele különösebb bajom, ne értsetek félre, csak akkor még igazán látszott, hogy kölyök.

Adrien Chase. A Verhetetlenszupergonoszfigura!!! És valóban kiérdemli ezt a rangot, hiszen amit Josh Segarra itt egy év alatt levágott nekünk Prométheuszként, az valami több, mint mesteri alkotás, inkább már-már valóban egy FÉLISTEN-KARAKTER! Már természetfölöttien, istenien jó volt amit művelt gonoszként a képernyőkön és javítsatok ki, ha nem lenne igazam, de szerintem nem tudtok! Nem hiába nyűgözött le annyi fiút/férfit is az 5. évad! Arra már nem emlékszem mi volt Adrien igazi neve (majd visszanézem), viszont ezt a két fedőnevet örökre bevéstük az agyunk sorozatos tárolórészébe, úgy hiszem. Ahogy ez a karakter képes volt kis híján összetörni Olivert lelkileg, valami eszméletlen brutális volt, főleg hogy a legfájóbb pontokkal is játszott Oliver életében, a szerelmével, a fiával és akár a húgával, de még a legjobb barátjával is, aztán pedig jöttek még a csapattársak is ugyebár. Mindvégig lehetett sejteni ki lesz a gazfickó, de én nem akartam, hogy egy ekkora karakter legyen a főgonosz, hiszen az amit az elején Oliverért tett, nagyon csodáltam. Ahogy Digglet kihozta a börtönből, meg egyebek... Én nem is tudtam gyűlölni ezt a karaktert, pusztán a vége felé kezdett már nagyon irritálni, ahogy sakkozott Oliver lelkén. Azért sajnálom, hogy meghalt a végén, mert még el lehetett volna játszadozni vele pár évadig, mint egy igazi kellemetlen és nehéz ellenfél Oliver számára, aki mondjuk szövetkezik BS-nel, meg a többiekkel a kis csapat ellen...

Az, hogy Reneéről is megtudhatunk egy olyan édes titkot, hogy van egy kislánya, akit hihetetlen és elmondhatatlan módon imád, hát nagyon bízom benne, hogy Zoét visszakapja, mert nagyon, de nagyon megérdemelné, még ha így nehezebb is a harcászat. Sőt! El tudnék egy olyat is képzelni, hogy a jövőben pont Oliver fiának és Reneé lányának gyermeke lenne valami új csapatvezér a jövőben, vagy hasonló...

Curtist sajnáltam, de legalább már tökéletesen tud összpontosítani az akcióra. Ő is kell oda, egyszerűen imádjuk ezt a kis zseni harcost!

A szerelmi ügyek nagyon nem tetszettek, mind Billy, aztán pedig Susan is szerintem másra nem voltak jó, pusztán csak felhúzni a rajongók agyát ezzel a két illetővel, örülök, hogy amilyen gyorsan jöttek, úgy el is tüntek, bár Billyt sajnálom azért, hogy meg kellett halnia. Erről többet nem akarok nyilatkozni. Bosszantott a jelenlétük, mint állat, különösen az az irritáló némber!

A BRATVA múlt. Hát ott volt azon nagy pillanatok között, amiért igazán vártam az 5. évadot és szerencsére meg is kaptam, talán még többet is abból, amit reméltem ezzel kapcsolatban! Egy igazán ütős évadot raktak össze a flashback terén is számunkra a készítők, egyszerűen nem volt olyan pillanata amin unatkoztam volna, tátott szájjal bámultam minden egyes jelenetet és fülig ért a szám, valahányszor Anatoly-t megláttam, főleg hogy ilyen jóbarátokká váltak Oliverrel és így támogatta és igazán testvérként szerették egymást! Ez egy olyan dolog, amiért a 6. évaddal kapcsolatban viszont haragszom a készítőkre, Olivernek már annyi ellensége van, miért nem lehetett legalább Anatoly-t ott hagyni a jók oldalán???!!

Diggle.. Szegénykém még mindig totálisan ki volt amiatt, hogy meg kellett ölnie a öccsét, de hiszen nem lehetett más választása, különben valószínűleg Andy hidegvérrel végzett volna a bátyjával. A katonai börtönös résznél nagyon féltettem Digg-et, hogy ne történjen komoly baja, szerencsére a csapat (és akkor még Adrien is a tervével kapcs.) gondoskodott a férfi védelméről, aki még a családja elől is egy kis időre el kellett rejtőzzön. Itt hullamérges voltam, hogy kislány helyett már kisfia volt, de már kezdek beletőrödni, csak azért Sara mégis csak Sara és az volt a rendes idővonal... Na szóval azt viszont imádtam, hogy a csapat összehozta neki, hogy ott legyen a kisfia születésnapján. Lyla és Jr. Diggle mindig ott lesznek neki, ahogy a legjobb barátja, Felicity és testvére Oliver is és úgy érzem ez nagy erőt ad majd neki! Na meg persze az immáron összeszokott kis csapat többi tagjára is bármikor számíthat... Mint egy igazi nagy család.

Felicity és a Helix. Számomra egy nagyon élvezetes kis történetszál volt ez, bár mindvégig féltettem szegény leányzót, hogy egyre mélyebbre süllyed és mibe keveri önmagát. De végül is szerencsésen megúszta, mégha ezzel kis híján a saját barátaival is szembe kellett fordulnia. Jó volt azért látni egy kicsit Felicityt is egy sötétebb úton és ez a hackeléses vonal bombasztikus volt, Alina karaktere is nagyon tetszett, főleg az ahogy eleinte totálisan óriási rajongója Felicitynek. Itt egy kicsit emlékeztetett is cukiságában egy-két jó ismerősömre/barátomra. Egyszerűen totáljó volt, kész. Talán részben hozzásegített ahhoz is, hogy Oliverrel újra feltámadjon köztük valami...

És akkor az Olicityről... Eleinte valóban már egy kicsit reményfeladós lehetett a dolog sokak számára, azonban én megfogadtam valamit a szakításuk után: IGENIS HINNI ÉS BÍZNI FOGOK, MERT MUSZÁJ!! Hát mint kiderült jól tettem. Rohadtul fájt eleinte, hogy Felicity és Oliver is lefeküdtek megint valakivel, (illetve Olivernek ez volt az első idegen nő, mióta hajlandó elismerni, hogy szerelmes Felicitybe) de úgy voltam vele, egye a fene ki kell bírjam, mert már akkor éreztem valamit a levegőben, főleg miután olyan édesen védelmezte Oroszországban és BS ellen is az ő Felicityjét Oliver, meg aztán egyikőjük sem kedvelte annyira a másik új párját. Meg hát az ötös rész is adott némi reményt. De az igazi nagy áttörést ismét egy 20-as rész hozta, no ki gondolta volna?! Annyira örültem ennek a meglepinek és olyan szenvedélyes volt, hogy csak na! Megint megmutatkozott azon a becsicsentős estén (ám szerintem cseppet sem rúgtak be), hogy mennyire is jó köztük a kémia, hogy imádják egymást! <3 Aztán pedig már egyenes út vezetett a William ügy tisztázása után addig a bizonyos mindent elmondó BÉKÜLÉSES CSÓKIG!! <3 Hogy én örömömben mennyit ugráltam és hát egyértelmű, már akkor tudni lehetett, Felicity full tuti, hogy nem fog meghalni abban a bizonyos robbanásban...

Jah igen a legvégén pedig még a szigetes robbanásról akarnék írni. Ezzel pedig össze is szedtem a legfontosabb momentumait az ötödik évadnak. Nem akartam annyit, mert így is nagyon hosszú lett a modul, de szerintem már ennek is örültetek. Remélem legalábbis. Meg még előtte akarok egy szót a crossoverről, továbbra sem tetszik az a szál, hogy Barry egy új idővonalra váltott és ez a Dominátoros sztori is juuuj, de ugyanakkor elismerem, hogy nagyon izgalmas volt, mindössze csak a Lauriveres jelenetekért haragudtam, sajnálom de azoktól hányni tudnék mind a mai napig...

Szóval Slade visszatérésének úgy örültem, hogy örömtáncot jártam és közben ujjongtam, jó ismét az Arrowversében tudni Manu-t, még ha néha haragszom is rá az Olicitys megjegyzése miatt, ha igaz volt egyszer egy ilyen... Slade mindig kellett oda, kell oda és kelleni is fog a sorozatba! <3 És bár akkor még nem tudhattuk pontosan, - de már sejtettük - ha már meg kellett halnia valakinek, az Samantha kellett legyen. Viszont William nevelése most egy plusz teher Olivernek és a sorozatnak is, de még lehet ebből jó dolgot kihozni, remélem legalábbis. Pont úgy történt minden ahogy kellett legyen. Bár érdekes, hogy gyakorlatilag mindenki simán megúszta, asszem mindössze Digg lelkisokkja és Thea kómája fog a legjobban bekavarni a 6. évadban, de ezt itt még nem is kéne tudjam, úgy hogy erről majd ott akkor, mindenesetre nagyon jók voltak a harcjelenetek a szigeten és az egész finálé jól volt összetéve, röviden és tömören ennyi.

Ja igen és tetszett, hogy voltak első évados visszaemlékezések, de különösen egy. <3

Ez az Évad nálam (különösen az utolsó részek javulásával): 10/7,5 pontot kap, mivel azért volt pár dolog ami miatt a 8 pont már sok lenne, de a 7 viszont kevés. Jöjjön a 6. évad, úgy érzem ez már nem fog abszolút csalódást okozni és akár benne lehet a pakliban az a bizonyos bűvös 10 pontos is...

Ja és külön köszönet az 5x20as Olicity részért a készítőknek. <3

(C) ARROWOLICITY.GP

 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto